Stadsbank van lening

Dringend behoefte aan extra geld, maar geen zin om een lening af te sluiten tegen een torenhoge rente? Een gratis geldlening is dan de beste optie, maar aangezien dit in veel gevallen niet mogelijk is, is de stadsbank van lening een goede tweede keus.

 

Hoe werkt de stadsbank van lening?

Een lening afsluiten bij de stadsbank van lening is gemakkelijk, zelfs wanneer je een negatieve BKR-notering hebt. Wel moet je de beschikking hebben over een onderpand. Dit onderpand geef je in bewaring bij de stadsbank van lening, in ruil hiervoor krijg je contant geld in handen. De geldlening moet uiteraard ook weer terugbetaald worden, inclusief rentevergoeding, maar het rentepercentage ligt over het algemeen erg laag: percentages van circa 1,5% zijn nog aan de hoge kant. Dit maakt de stadsbank van lening tot een van de meest goedkope geldleningen die er bestaan. De reden dat de stadsbank van lening zulke gunstige rentetarieven kan berekenen, komt uiteraard door het feit dat de geldlening “geborgd” is door de aanwezigheid van een onderpand: indien je niet of niet tijdig terugbetaalt, zal de stadsbank van lening het door jou afgegeven onderpand verkopen. Hierdoor is de stadsbank altijd verzekerd van terugbetaling.
 

Met welk onderpand naar de stadsbank van lening?

Bij de stadsbank van lening worden de meest uiteenlopende onderpanden geaccepteerd: van dure horloges tot antieke kastjes en van gouden ringen tot professionele racefietsen. Een kleine kanttekening is echter op z’n plaats: elektronica, zoals laptops, mobiele telefoons en digitale camera’s zullen in de regel niet snel aanvaard worden als onderpand, ondanks het feit dat ze een behoorlijke waarde kunnen vertegenwoordigen. De reden hiervoor is even simpel als voor de hand liggend: de dagwaarde van dergelijke apparatuur keldert snel, zodat de waarde van het onderpand binnen de kortste keren niet meer in overeenstemming is met de waarde van de geldlening. De stadsbank loopt hierdoor het risico om bij wanbetaling met een restschuld achter te blijven, iets wat uiteraard niet de bedoeling is. De stadsbank van lening is dan ook een goede en goedkope manier om snel wat extra financiële armslag te verkrijgen, maar alleen wanneer je de beschikking hebt over een waardevol onderpand. Twijfel je of het door jou ‘gekozen’ onderpand geschikt is om een lening af te sluiten, controleer dan goed de voorwaarden van de stadsbank alvorens je rijk te rekenen. Op die manier voorkom je een teleurstelling wanneer de door jou gewenste lening geen doorgang kan vinden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.