Geld lenen zonder inkomsten

Juist als je zonder inkomsten zit, liggen geldproblemen op de loer en kan je wel wat extra financiƫle armslag gebruiken. Geld lenen zonder inkomsten is niet gemakkelijk en in vrijwel de meeste gevallen is het niet gemakkelijk zijn om een lening af te sluiten, wanneer je niet de beschikking hebt over inkomsten. Maar waarom eigenlijk niet?

 

Waarom geld lenen zonder inkomsten zo moeilijk is

Als je een bank of andere financiƫle instelling benadert om een lening af te sluiten, hou dan goed voor ogen dat dergelijke kredietverstrekkers geen filantropische instellingen zijn. Men wil je wel een lening verstrekken, maar tevens de zekerheid hebben dat het geleende geld na afloop van de afgesproken termijn ook weer retour komt. Betaal je de lening niet of niet volledig terug, dan rest de kredietverstrekker niets anders dan het starten van een omslachtige en dure invorderingsprocedure. De kosten van deze invorderingsprocedure komen voor rekening van diegene die het geld geleend heeft: maar van een kale kip valt niet veel te plukken (om het maar eens oneerbiedig te zeggen). Het komt er dus op neer dat de kredietverstrekker onvoldoende mogelijkheden ziet om over te gaan tot incasso, en dat is een risico dat geen enkele bank graag neemt. Geld lenen zonder inkomsten is dan ook vrij moeilijk, hoewel het niet geheel onmogelijk is.

 

Hoe kan je geld lenen zonder inkomsten?

Wil je geld lenen, in de vorm van een consumptief krediet of minikrediet, dan zullen daar inkomsten tegenover moeten staan. Kom je onverhoopt je betalingsverplichtingen niet na, dan kan de kredietverstrekker overgaan tot loonbeslag. Zonder inkomsten is loonbeslag echter niet mogelijk. Geld lenen zonder inkomsten gaat dan ook alleen op een andere manier dan bij een bank, zoals bijvoorbeeld via particulieren. Een dergelijke vorm van lenen wordt een onderhandse lening genoemd: de particulier in kwestie sluit een lening af bij de bank, en leent dit geld vervolgens door aan jou. Dit doet die particulier echter net zomin uit liefdadigheid als dat de bank dit doet: de rentepercentages voor dergelijke leningen zijn over het algemeen niet mals. Heb je geen inkomsten en ben je op zoek naar een goedkope vorm van lenen, dan is een particuliere lening dus geen optie. Wel kan je overwegen om het benodigde geld op een andere manier te vergaren, zoals bijvoorbeeld door het afsluiten van een renteloze lening bij je ouders (of andere familieleden) of door een bezoekje te brengen aan de stadsbank van lening.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.