Geld lenen zonder bank

Als je direct geld nodig hebt, is een van je eerste opties waarschijnlijk een lening via een bank of andere kredietverstrekker. Toch kunnen er gevallen zijn waarin een reguliere lening geen optie is. Bijvoorbeeld als je een lening wilt afsluiten, maar geen inkomsten hebt. Of wanneer je een negatieve BKR-notering hebt. Een bank of andere kredietverstrekker zal dan niet snel geneigd zijn je een lening te verstrekken, omdat men geen zekerheid heeft dat het geld op den duur ook weer retour komt. Je bent dan aangewezen op een andere manier van geld lenen, maar welke?

 

Geld lenen zonder bank, hoe doe je dat?

Als je geld wilt lenen zonder bij de bank aan te hoeven kloppen, is het wellicht een mogelijkheid om een lening te verkrijgen via een kredietbeurs op internet. De leningen via deze beurzen worden verstrekt door particulieren. U kunt bijvoorbeeld geld lenen zonder rente. Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten: de persoon die geld nodig heeft, kan dit lenen, en diegene die geld over heeft, kan dit ter leen verstrekken en hiervoor een vergoeding (in de vorm van rente) vragen. Dit is in veel gevallen gunstiger dan het geld te investeren in aandelen, waarbij het immers onzeker is of deze aandelen op termijn rendabel zijn. Geld uitlenen via een kredietbeurs is aantrekkelijk: de kredietverstrekker kan zelf kiezen welk rentepercentage hij of zij daarvoor in rekening brengt.

 

Geld lenen zonder bank in de praktijk

Wil je in aanmerking komen voor een lening via een kredietbeurs, dan geef je online aan hoeveel geld je nodig hebt en welk rentepercentage je bereid bent te betalen. De aanwezige geldschieters bekijken vervolgens je aanvraag en nemen het besluit om je al dan niet een aanbod voor een lening te doen. Hierna wordt het tijd om je kredietwaardigheid te toetsen: je verstrekt de geldschieters gegevens over je financiële situatie, zoals je maandelijkse inkomen. Of je een negatieve BKR-notering hebt ja of nee, is in veel gevallen niet eens van belang. Hierna kies je de lening uit die het beste beantwoordt aan jouw verwachtingen. De kredietbemiddelaar handelt de contractuele kant van de lening af, en jij kan al binnen een paar dagen over het geld beschikken. Dit klinkt gemakkelijk hè? Geloof ons: dat ís het ook. Maar hou wel je ogen en oren open en onthou dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dit in de regel ook zo is. Blijf dus ver uit de buurt bij particulieren die geld vragen voor “bijkomende kosten”, zoals afwikkelingskosten of kosten die alleen betaald dienen te worden in uitzonderlijke situaties.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.