Geld lenen van particulier

Als je niet vermogend bent en in een situatie terechtkomt waarin je dringend geld nodig hebt, dan zijn er diverse manieren om snel wat extra financiƫle armslag te vergaren. De meest geijkte methode is natuurlijk het afsluiten van een lening bij een bank of andere kredietverstrekker. Er zijn diverse leenvormen op de markt, zoals het consumptief krediet of een snel krediet. Deze laatste vorm kan je in de regel gemakkelijk en snel aanvragen, zelfs zonder BKR-toetsing. Maar wist je dat er nog andere manieren zijn om geld te lenen? Bij particulieren bijvoorbeeld.

 

Geld lenen van een particulier, hoe doe je dat?

Geld lenen van een particulier hoeft helemaal niet duur te zijn, maar dan hangt het er uiteraard van af wie die particulier is. De gemakkelijkste en goedkoopste manier om geld te lenen van een particulier, is om geld te lenen van iemand die je kent. Een vriend of familielid bijvoorbeeld, zoals je ouders, je oma of een vermogende oudoom. Zeker wanneer het om kleine bedragen gaat en men jou kent als een betrouwbaar individu, is het vaak helemaal niet zo moeilijk om een particuliere lening te verkrijgen. Wel is het belangrijk dat je goede afspraken maakt over de hoogte van de lening, de berekening van eventuele rente en de termijn waarbinnen je de lening terugbetaald moet worden. Het beste kun je deze afspraken vastleggen in een contract dat je samen opstelt, om de kans op ruzie en onduidelijkheden zo klein mogelijk te maken.

 

Geld lenen van een particulier: zwart geld helpt zwart zaad

Heb je geen vermogende familieleden, dan is het toch niet geheel onmogelijk om geld te lenen van een particulier. Je zal het wellicht niet verwachten, maar vaak kan je in je kennissenkring genoeg mensen vinden die een bepaald bedrag aan zwart geld hebben staan. Dit geld kunnen zij uiteraard niet opgeven aan de belastingdienst, noch kunnen zij adverteren om hun geld ter beschikking te stellen aan mensen die op zwart zaad zitten. Via via een lening verkrijgen kan dus best een optie zijn, maar garanties zijn er niet. Bij een particulier die je vindt via internet, zijn deze garanties er evenmin. Op deze manier een lening afsluiten is dus vooral een kwestie van je verstand gebruiken. Je zal niet de eerste zijn die gevraagd wordt om een bedrag over te maken aan de geldverstrekker “om je kredietwaardigheid te testen” en daarna nooit meer iets hoort. Bezint eer ge begint, dus.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.